Известие

Collapse
No announcement yet.

Грешка P1653

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

казах обикновено

---------- Post added at 22:16 ---------- Previous post was at 22:15 ----------

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
    Като си технически инвалид-карък, то няма сила, която да те спаси от лайната, които си мажеш по кратуната с всеки един твой технически коментар.

Просто се спри бе, технически инвалид-каръко.

На тапишонката отново прекалено доволен клиент му е дал ново заглавие

Comment

Първоначално публикувано от iwo156 Покажи съобщение
      Значи да разбирам, че нямам проблем с компа, а с клапана или връзката до него? Майстора каза, че е подал 12 волта и е чул, че цъка. Ама на въпроса махна ли буксата като мери се позамисли и чак тогава вика даааааа бе как. Аз за това ви разпитвам да не е изгорил нещо. Поне съм сигурен че не е бил на контакт, защото бях забравил ключовете в мен.
      Малко вероятно е да е дефектирал изхода на ECU - то, освен ако майсторът не е обърнал и поляритета, като е подавал 12 V. без да разкачи буксата.

---------- Post added at 22:21 ---------- Previous post was at 22:16 ----------

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
      казах обикновено

Пак се опитваш да се измъкнеш, като мокра връв.

Като е толкова "обикновено" дай един пример затова, къде в АР се ползва ШИМ при управление на двупозиционен механизъм.

След като е "обикновено", не би следвало да е проблем да посочиш поне 1.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

електромагнитния съединител на 4х4 - 1кНz

Comment

Като си знам късмета като нищо го е обърнал. Има ли как да го проверя и това?

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
            Малко вероятно е да е дефектирал изхода на ECU - то, освен ако майсторът не е обърнал и поляритета, като е подавал 12 V. без да разкачи буксата.

---------- Post added at 22:21 ---------- Previous post was at 22:16 ----------

Пак се опитваш да се измъкнеш, като мокра връв.

Като е толкова "обикновено" дай един пример затова, къде в АР се ползва ШИМ при управление на двупозиционен механизъм.

След като е "обикновено", не би следвало да е проблем да посочиш поне 1.
            Дай ми графики с осцилоскоп при 2000, 3000, 4000 оборота о да продължим дискусията

Comment

Като си знам късмета като нищо го е обърнал. Има ли как да го проверя и това?
              Щом ECU - то ти дава грешка за тази верига, следва да се провери веригата открай докрай и да се намери, къде е неизправността.
              Ако неизправност не се открие, чак тогава можем да предполагаме, че самият изход е дефектирал.

Накратко - не се вкарвай в излишни филми преди да си направил това, което е най-лесно и правилно.

---------- Post added at 10:14 ---------- Previous post was at 10:11 ----------

Дай ми графики с осцилоскоп при 2000, 3000, 4000 оборота о да продължим дискусията
              Приключих с теб и по тази дискусия.

Ти за пореден път доказа, че тя не ти е по силите а пък аз не искам и този път всичко да завърши със заключването на темата.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Съгласен! Кой номер кабел излиза от ECU до клапана?

Comment

Съгласен! Кой номер кабел излиза от ECU до клапана?
                  Модел и година на производство?

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

електромагнитния съединител на 4х4 - 1кНz
                    На кой модел е това?
                    Аз съм дал графиката. Нещо проблем ли имаш с нея?
                    Един път не може ли просто да кажеш, че си технически инвалид-карък и да спреш с глупостите, които пишеш?
                    A20DTH ЖТД ама не баш
                    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

...
                      Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 21:55.

Comment

На пин 1 на соленоида трябва да има постоянно +12V. , когато моторът работи.

На пин 2 на соленоида трябва да има 0 V. , при команда от ECU - то за активиране на вариатора.

Въпросният пин 2 трябва да е свързан към конектор "B" (по-отдалечения от левия калник) на ECU - то:

пин 24 (цвят на проводника - бял)
                        Last edited by ecotronic; d.m.y г., 11:55.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

...
                          Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 21:55.

Comment

Достатъчно ясно съм обяснил, какво представлява цялата ел. верига на този механизъм:

+12V(от контакт) > пин 1 на соленоида > намотка на соленоида > пин 2 на соленоида > пин 24 от конектор "B" на ECU - то.

Какво още не е ясно?
                            За всеки средностатистически електротехник това е предостатъчна информация за да намери, къде е проблемът по тази верига.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

...
                              Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 21:56.

Comment

Първоначално публикувано от nickgaidarov Покажи съобщение
                                А и все пак да попитам - а какво правим, ако колегата не е средностатистически електротехник, а и както самият той отбеляза в началото, вече му е писнало да ходи по "велики" майстори и иска сам да си оправи колата?
                                А какво правим ако аз искам да излетя в космоса със самоделна ракета, защото ми е писнало да се занимавам с НАСА да речем?
                                Или ти казвам, че ако не можеш да говориш Фреснки, то няма да питаш как да проведеш разговор с френския Министър и да се надяваш, че ще се справиш, след като някой от форума ти каже за етикета. Капиш?
                                A20DTH ЖТД ама не баш
                                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Working...
                                X